Vierhonderdnogwat zonder K

zaterdag 29 augustus 2015
instagram
Cijfers duizelen mij, al helemaal in groten getale. Vermenigvuldigen was al nóóit mijn ding, kun je nagaan wat uitrekenen wat die leuke broek + die geweldige schoenen + vijftien shirtjes + nog zo’n leuke broek + nog meer schoenen + de hele Zara kost, met mij doet. Ook vermijd ik maar al te graag mijn bankrekening, ik ben namelijk nóg slechter in het rekenen ver onder de min.

Laatst volgde ik stiekem een gesprek van twee meisjes. “Ik heb gisteren 2K behaald,” zei de één trots. Ik kon goed zien dat de ander diep onder de indruk was. “Beklommen.. zul je bedoelen.” Voor ik het door had mengde ik me in het gesprek van de twee meisjes. Het was niet vervelend bedoeld, maar ik kon haar maar beter laten weten dat je een berg beklimt, niet behaalt. Het meisje keek me verward aan. “Ik neem aan dat je de berg bedoelde,” probeer ik opnieuw. “Bergen beklim je namelijk, die behaal je niet.” De meisjes keken me opnieuw vreemd aan en liepen weg. “Graag gedaan hoor,” riep ik ze nog na.

Later kwam ik er achter wat ze bedoelde. Zoals ik al eerder zei; ik houd me liever niet zo bezig met cijfers, het was me dan ook compleet ontgaan dat ze het over Instagram had. ‘2K’ ging blijkbaar over het aantal volgers; het betekent namelijk 2000. Op Instagram is die K nogal een dingetje. Tegenwoordig gaat het niet zo zeer meer om je leuke foto’s, maar om je aantal volgers. Hoe meer, hoe beter. Heb je nog geen K? Dan ben je hartstikke 2009. Er bestaan zelfs heuse blogs vol K-tips en mocht het je nu echt niet lukken, kan je die K achter het getal ook nog altijd kopen. Je hebt bíjna geen echte vrienden meer nodig. Al duizelig? Ik wel. Ik maak me liever druk om welke filter ik dít keer zal kiezen.

Nu nog hopen dat de meisjes nét zo blij zullen zijn als de K op de weegschaal verschijnt..

Zit jij al aan de K?