Vierhonderdnogwat zonder K

Cijfers duizelen mij, al helemaal in groten getale. Vermenigvuldigen was al nóóit mijn ding, kun je nagaan wat uitrekenen wat die leuke broek + die geweldige schoenen + vijftien shirtjes + nog zo’n leuke broek + nog meer schoenen + de hele Zara kost, met mij doet. Ook vermijd ik maar al te graag mijn bankrekening, ik ben namelijk nóg slechter in het rekenen ver onder de min.

Laatst volgde ik stiekem een gesprek van twee meisjes. “Ik heb gisteren 2K behaald,” zei de één trots. Ik kon goed zien dat de ander diep onder de indruk was. “Beklommen.. zul je bedoelen.” Voor ik het door had mengde ik me in het gesprek van de twee meisjes. Het was niet vervelend bedoeld, maar ik kon haar maar beter laten weten dat je een berg beklimt, niet behaalt. Het meisje keek me verward aan. “Ik neem aan dat je de berg bedoelde,” probeer ik opnieuw. “Bergen beklim je namelijk, die behaal je niet.” De meisjes keken me opnieuw vreemd aan en liepen weg. “Graag gedaan hoor,” riep ik ze nog na.

Later kwam ik er achter wat ze bedoelde. Zoals ik al eerder zei; ik houd me liever niet zo bezig met cijfers, het was me dan ook compleet ontgaan dat ze het over Instagram had. ‘2K’ ging blijkbaar over het aantal volgers; het betekent namelijk 2000. Op Instagram is die K nogal een dingetje. Tegenwoordig gaat het niet zo zeer meer om je leuke foto’s, maar om je aantal volgers. Hoe meer, hoe beter. Heb je nog geen K? Dan ben je hartstikke 2009. Er bestaan zelfs heuse blogs vol K-tips en mocht het je nu echt niet lukken, kan je die K achter het getal ook nog altijd kopen. Je hebt bíjna geen echte vrienden meer nodig. Al duizelig? Ik wel. Ik maak me liever druk om welke filter ik dít keer zal kiezen.

Nu nog hopen dat de meisjes nét zo blij zullen zijn als de K op de weegschaal verschijnt..

Zit jij al aan de K?

10 Comments Vierhonderdnogwat zonder K

 1. Iris 30 augustus 2015 at 16:29

  Leuk geschreven! Ik heb nog laaang geen K ?

  Reply
 2. Birgit 30 augustus 2015 at 17:04

  Dankjewel Iris. Ik ook niet hoor, zit bijna op de helft van mijn eerste K haha. X

  Reply
 3. La Bella Fleur (@Labellafleur) 30 augustus 2015 at 18:32

  Wat geweldig geschreven! En inderdaad, waarom druk maken over het aantal volgers? Ik snap de hype eromheen geloof ik niet zo goed en zo te lezen ben ik gelukkig niet de enige!

  Reply
  1. Birgit 30 augustus 2015 at 19:26

   Lief van je Fleur! Ik vind het leuk als mensen me willen volgen hoor, maar ik ga me echt niet druk maken over het aantal. Gelukkig denk jij er ook zo over. X

 4. grabyourbagsnl 30 augustus 2015 at 19:51

  Ik snap heel goed wat je bedoelt; had al zo’n vermoeden dat het hier om ging. Waar volgens mij het probleem in zit is dat veel (jonge) mensen hun ego door hun aantal social media volgers laten beïnvloeden. Als je zelfvertrouwen wordt gemaakt of gekraakt door het aantal hartjes of volgers op je Instagram, dan zit er iets niet goed. Ik zie het wel als een soort erkenning van mijn werk; ik doe mijn best op mooie foto’s dus dan is het toch superleuk om te merken dat mensen ze willen bekijken? Wellicht makkelijk uit de mond van een 2k-meisje hoor ;)

  Reply
 5. Birgit 30 augustus 2015 at 20:25

  Ik vind Instagram juist heel leuk. Ik vind het ook echt heel leuk als mensen me volgen, of mijn foto’s liken. Ik zet sinds kort ook mijn Instagram in voor mijn blog en vind het leuk om te zien dat mijn lezers me ook daar gaan volgen. Dus natuurlijk is het leuk en een mooie erkenning. Ik ben het helemaal met je eens. Ik vind het alleen jammer, zoals je zelf zegt, dat het echt een ‘ding’ is geworden. Er worden vooral veel jonge meisjes ook daadwerkelijk onzeker van en dat is natuurlijk niet de bedoeling! X

  Reply
 6. Eilish 31 augustus 2015 at 01:33

  Haha geweldig! Maar ik word ook blij van instagram volgers. Al zou ik het ook blijven doen als het niet meer stijgt. En toevallig heb ik bijna de 2K haha.

  Reply
  1. Birgit 31 augustus 2015 at 08:28

   Ik ook hoor! Have fun met je (bijna) 2K!

 7. Paul Oosten 31 augustus 2015 at 07:58

  Die berg heet toch ‘K2’ , niet ‘2K’, zei de smart ass met maar 394 volgers …

  Reply
  1. Birgit 31 augustus 2015 at 08:27

   Heb je inderdaad goed gezien Paul, maar dat was ‘de grap.’ ;)

Plaats een reactie