Love wins

zaterdag 27 juni 2015
love-wins
In 1969 vlogen we naar de maan, in 2007 ontwikkelde Apple een telefoon volledig van glas met toegang tot het internet en duizenden apps. Tegenwoordig rijden we in elektrische auto’s, heeft veertig procent van de wereldbevolking toegang tot het internet en over tien jaar kunnen we een vakantie boeken naar de maan. Niets is te gek. Behalve gelijkheid.

Zwart, wit, rood, oranje, geel, groen, blauw of paars. Homoseksueel, heteroseksueel of biseksueel: iedereen verdient gelijke rechten. Maar voor die rechten hebben we nog een héle lange weg te gaan. Zo is er afgelopen week nog een homoseksuele man mishandeld in het Vondelpark, in het ‘tolerante’ Amsterdam. Maar natuurlijk ook de verschrikkelijke aanslag in Charleston die nog vers in ons geheugen staat gegrift waarbij een blanke jongen negen Afro-Amerikaanse mensen van het leven beroofde. Hij handelde uit een racistisch oogpunt.

Gelukkig kwamen we op 26 juni 2015 een stapje dichterbij gelijkheid. Amerika zegt na een lange strijd eindelijk JA tegen het homohuwelijk. Het hooggerechtshof erkent dat de liefde van lesbiennes, homo’s en biseksuelen evenveel waard is als die van ieder ander.

Eindelijk gelijkheid? Zolang mensen nog worden vermoord om wie ze zijn of wat ze denken, een Amerikaans congreslid nog over een ‘traditioneel’ huwelijk spreekt en homoseksuelen niet hun liefde in het openbaar mogen tonen hebben we nog een lange weg te gaan. Zo ver zijn we helaas zelfs nog niet in Nederland (het eerste land waar het ‘homohuwelijk‘ werd ingevoerd). Maar iedere stap is er één. Laat die klokken maar luiden!

LOVE WINS!