To string, or not to string

Mijn officiële volwassenheid bereikte ik stiekem al op mijn twaalfde, toen ik voor het eerst rond paradeerde in een felroze string. Twee weken daarvoor was ik geïntrigeerd geraakt door het dragen van zo’n touwtje tussen je bilpartij tijdens een logeerpartijtje bij mijn oudere nicht. Met grote schaamte keek ik naar mijn roze gestreepte bilbedekkende kinderonderbroekje. Tijd voor minder stof. 

Waar je zo’n ding in kindermaatje 152 kon vinden wist ik niet, daarom moest ik mijn geheime project wel aan mijn moeder vertellen. Slechts op één voorwaarde: papa mocht van niets weten. Giechelend ging ik met moeders op stap, op zoek naar mijn volwassenheid. Binnen een paar uur was ik de trotse eigenaresse van een felroze string. En hoewel ik hem tijdens het dragen steeds weer uit mijn billen trok, voelde ik me méér Beyoncé dan ooit.

Met de jaren ging ik van een string, naar een touwtje. Voor mij zo min mogelijk stof om mijn poes, voor geen nare afdrukken of randjes in kleding. Tot ik laatst een prachtige, nietsverhullende jurk voor een feestje kocht. Zelfs mijn meest minuscule stringetje was hierin nog te zien. Toen ik het probleem aan de keurige Hunkemöller medewerkster voorlegde, lachte ze en zei: “Dan doe je toch geen ondergoed aan!”

Het idee alleen al. Ik draag het liefst zo min mogelijk stof, maar wél stof. Van het idee van geen ondergoed dragen word ik een beetje kriegelig. Zo’n schurende spijkerbroek langs je flamoes, of de gure wind die langs je schaamlippen waait, nee bedankt. En wat als ik plotseling en geheel onverwachts ongesteld zou worden? Dan had het geen vangnetje, maar zou het bloed direct langs mijn been naar beneden sijpelen. “Meisje, volgens mij mors je rode wijn. Kijk daar op je been!”, terwijl ik gewoon aan een fantaatje sta te lurken. Om nog maar te zwijgen over andere spontane lekkages, opwaaiende Marilyn-Monroemomenten en blaasontstekingen. Pure horror.

Hoe ik dit duivelse dilemma uiteindelijk heb opgelost? Zo’n spannend vleeskleurig naadloos stukje stof, ook wel de oma-onderbroek onder de strings. Niet echt sexy, maar het heeft me een hoop trammelant én een koude poes bespaard. Gelukkig begreep mijn vriend dat wel. Ook al weet ik dat hij diep van binnen nog steeds wacht op de dag dat ik tijdens een romantisch dinertje plotseling in zijn oor fluister dat ik mijn stringetje ben vergeten. Maar op die dag kan hij voorlopig nog wel even wachten.

Ga jij wel eens zonder slip de deur uit?

 

23 Comments To string, or not to string

 1. Sabine 6 januari 2016 at 16:32

  Whahaha hilarisch! Nee zeg het idee alleen al zonder ondergoed…

  Reply
  1. Birgit 6 januari 2016 at 20:26

   Vreselijk toch, Sabine?!

 2. Chelsey 6 januari 2016 at 16:49

  Hahaha geweldig! Hoe je het allemaal zo beschrijft, zonder ondergoed de deur uit gaan… blergh thanks but no thanks!

  Reply
  1. Birgit 6 januari 2016 at 20:22

   Haha, leuk om te horen. Dankjewel Chelsey. :)

 3. biancaronday 6 januari 2016 at 16:51

  My in shock! Wel leuk geschreven. Zonder ondergoed, hell no!!

  Reply
  1. Birgit 6 januari 2016 at 20:19

   Hahaha rustig adem blijven halen, Bianca!

 4. Maaike 6 januari 2016 at 17:07

  Leuk geschreven!

  Reply
  1. Birgit 6 januari 2016 at 20:23

   Dankjewel, Maaike! :)

 5. Mariska 6 januari 2016 at 17:41

  Flamoes vind ik zo’n grappig woord. Leuk stukje!

  Reply
  1. Birgit 6 januari 2016 at 20:10

   Ik ook, Mariska!

 6. WMM 6 januari 2016 at 17:42

  Het is weleens voorgekomen, inderdaad vanwege of kleding waar het niet bij kon, of om manlief te verrassen (desnoods trek je hem waar je bent snel op de wc uit, weet hij veel hoelang je dat ding aan/uit hebt). Een tampon is mijn tussenoplossing voor zoiets, en dan het touwtje afknippen XD
  Ik snap echter nog steeds niet wat je nou bedoeld met vleeskleurig… heb je een foto/link ervan?

  Reply
  1. Birgit 6 januari 2016 at 20:18

   Klinkt behoorlijk avontuurlijk! ;)

 7. Sandra 6 januari 2016 at 18:19

  Hahaha! Wat heb je dit mooi geschreven. Ik lig in een deuk! En eh, no way dat ik zonder slipje de deur uit ga…

  Reply
  1. Birgit 6 januari 2016 at 20:19

   Lief, dankjewel Sandra! Lekker dat slipje aanhouden hoor, haha.

 8. Nadia 7 januari 2016 at 15:39

  Hahaha, super grappig geschreven. Ik vind dat ook niks hoor!

  Reply
 9. Juliet 7 januari 2016 at 22:04

  Hahaha ik ga helemaal plat van het lachen. Oh oh oh, zonder ondergoed? Thanks but no thanks, dan ga ik nog liever de deur uit in een a-sexy maxi slip.

  Reply
  1. Birgit 7 januari 2016 at 22:05

   Daar heb je helemaal gelijk in Juliet! Misschien moeten we zo’n lange thermo-onderbroek maar trendy maken, hahaha!

 10. pipster 8 januari 2016 at 03:58

  sorry, maar een string is toch engels voor touwtje?
  Weet niet hoe het met andere dames hier zit, maar een touw in je bil went nog wel, maar ik ben klein gebouwd, alles compact van onderen, en dan gaat dat touw ergens in lapje over zo tussen m’n schaamlippen. Dat is echt meer dan oncomfortabel, ergerlijk loop er de hele dag aan te trekken, als ik dan toch weer voor zo’n string ding ben gegaan. Ondingen! mn ex had echt schaamteloze onderbroeken aan, ze noemde het haar “bingo bags”. Als ik niet zo onzeker was, m’n waarde niet zou afmeten in “hoe sexy ik ben”, zou ik het liefst zo’n stevige onderbroek over m’n hele billen willen doen, zonder dat er iets tussen m’n billen en lippen zit te schuren.

  Reply
  1. Birgit 11 januari 2016 at 15:41

   Ja, maar er zijn zoveel verschillende soorten strings. Normale strings hebben over het algemeen wat meer stof dan slechts een touwtje om je heup en door je bilnaad, haha. Ik vind ze heerlijk zitten. Onderbroeken en boxershorts vind ik daarentegen ontzettend irritant, daar loop ik pas de hele dag aan te sjorren.

 11. Deisy 8 januari 2016 at 12:47

  Hahaha… wat een heerlijk artikel is dit toch weer. Voor mij ook gewoon maar lekker ondergoed hoor, moet niet aan al die horrors denken die kunnen gebeuren bij mij (aangezien ik mezelf toch altijd al voor schut zet).

  Reply
  1. Birgit 19 januari 2016 at 17:37

   Heb ik ook nogal last van Deisy, maar dít gaat me echt niet gebeuren hahaha.

 12. Mona - Vandaagismooi.nl 19 januari 2016 at 17:35

  Hahaha briljant geschreven. Doe mij maar hipsters. Sinds mijn zwangerschap kan ik geen string nog verdragen. Het is zo oncomfortabel, ieks!

  Reply
  1. Birgit 19 januari 2016 at 17:37

   Ai, dat kan ik dan weer wel begrijpen Mona! Ook al moet ik echt zeggen dat ik ze heerlijk vind zitten.

Plaats een reactie