Ik zie, ik zie, wat jij niet ziet

Ik zie, ik zie, wat jij niet ziet. Het semi-onzichtbare plastic bh-bandje, vleeskleurige lingerie onder een doorschijnende top, maar érger nog: de huidkleurige panty. Het is de grootste misvatting allertijden, helemaal in combinatie met peeptoe-heels. Dat valt inderdaad helemaal niet op, tenzij je de illusie wil wekken dat je zwemvliestenen hebt. 

Huidkleurige panty’s (die ook wel vreemd genoeg doorzichtige panty’s worden genoemd) zijn áltijd een andere kleur dan je been. Óf kleur Oempa Loempa, óf kleur ik-lig-al-drie-weken-onder-de-grond, om nog maar over dat glimmende en mousserende effect te zwijgen.

Twaalfjarige pubermeisjes met beugels die naar hun eerste kerstgala gaan met glitter eyeliner, nep-leren ‘pumps’ van de Scapino, een glanzende straplessjurk en Roy Donders krullen, díe dragen huidkleurige panty’s. Verder doet de vleeskleurige kous mij altijd aan mijn overleden overgrootoma denken. De bejaarde vrouw van in de negentig droeg bloemetjesjurken en dikke huidkleurige steunkousen. Niet bepaald het boegbeeld van sexy en vrouwelijkheid, dus of je daar nu mee vergeleken wilt worden. Ik gok van niet.

Nu moet ik eerlijk bekennen dat ik sowieso een afkeer heb tegen panty’s. Heel soms draag ik een goede stevige, niet te dikke zwarte panty, maar zodra de eerste zonnestralen dit toelaten gaat hij uit. Maar als je dan echt per se een panty wil dragen, draag dan een degelijke zwarte, want op de vraag “Kan ik een huidkleurige panty dragen?” is voor een jonge vrouw immers maar één antwoord: NEEN. 

12 Comments Ik zie, ik zie, wat jij niet ziet

 1. Linda 12 januari 2016 at 16:14

  Heerlijk om te lezen en zó waar. Ik moet dan weer wel bekennen dat ik een zwak heb voor de échte kousen van vroeger met een naad aan de achterzijde. Die vind ik wel sexy.

  Reply
  1. Birgit 13 januari 2016 at 21:59

   Die zijn inderdaad erg sexy, Linda. Sommige kousen/panty’s zijn ook zeker oké, maar huidkleurige absoluut niet.

 2. Mariska 12 januari 2016 at 16:58

  De waarheid is gesproken!

  Reply
  1. Birgit 13 januari 2016 at 22:00

   Dankjewel, Mariska!

 3. Simplynspecial 12 januari 2016 at 17:25

  Haha ik zie het al helemaal voor me. Die tienermeisjes in foute panty’s.

  Reply
  1. Birgit 13 januari 2016 at 22:00

   Vreselijk!!

 4. Petra 13 januari 2016 at 21:10

  haha ik heb helemaal dubbel gelegen om dit artikel…want ohhh het is zo waar wat je schrijft…

  Reply
  1. Birgit 13 januari 2016 at 21:59

   Leuk om te horen, Petra! Bedankt :-).

 5. biancaronday 13 januari 2016 at 21:16

  Zo zo, waar. Al zag ik vanmiddag in de super een vrouw die regelrecht naar Gordon kon, 50+ en in net panty. ZO erg.

  Reply
  1. Birgit 13 januari 2016 at 22:00

   Oh, wat vreselijk. Een netpanty, dan kan je net zo goed meteen in de schappen gaan liggen als rollade.

 6. Hans van Rheenen 23 maart 2016 at 16:34

  Gelukkig heb ik geen pantydilemma…

  Reply
 7. m 2 oktober 2016 at 15:09

  dikke huidkleurige pantys is het enige wat ik mooi vind op pantygebied

  Reply

Plaats een reactie