Huisje, boompje, Facebook

In deze individualistische samenleving is onderscheiding belangrijk. Behalve bij Jos En Gerda Vermeulen. Zij zijn social voor twee. Waar de meeste mensen in een relatie of getrouwd zijn met, gaan Jos En Gerda Vermeulen een stapje verder. Al jaren delen zij tafel, dezelfde kledingsmaak en het bed, nu ook een Facebookprofiel. Huisje, boompje, Facebook. 

Natuurlijk was een gezamenlijk account voor Jos En Gerda Vermeulen een logische stap. Zij gaan namelijk al jaren als één door het leven. Jos, eens fervent miniatuur treinverzamelaar, is zijn ruggengraat verloren op het moment dat hij zijn eeuwige trouw aan zijn Gerda beloofde. Zij slijten nu hun dagen met het gezellig samen fietsen op dezelfde Gazelle Orange in matchend geel windjack. Hij leest de kaart, zij heeft de thermoskan met koffie en met pindakaas en jam besmeerde boterhammetjes veilig in haar gebloemde fietstassen.

Op het Facebookprofiel van Jos En Gerda Vermeulen is er dan ook pret voor twee. Raak je met Jos bevriend dan krijg je Gerda er automatisch bij. Niet alleen op Facebook. Wat van haar is, is van hem en vooral andersom. Samen delen, samen spelen: de romantiek. Natuurlijk weten we zeker dat Jos nog nooit heeft ingelogd op dit profiel, om nog maar te zwijgen over het feit of hij überhaupt af weet van deze online samensmelting. Zonder enige goedkeuring plaatst Gerda flitsende en glitterende ‘goedemorgen-zonder-zorgen’ kattenplaatjes en deelt ze dat “wij weer zo lekker gefietst hebben door de Drunense Duinen.”

En als Gerda weer eens op haar tijdlijn pretendeert “eigen volk eerst”, knikt Jos gewoon instemmend ja. Na vijfendertig jaar huwelijk luistert hij niet meer, wat kan hem die oneindige Candy Crush uitnodigingen vanuit zijn naam dan nog schelen. Mocht de vergroeide identiteit toch ooit scheiden, dan krijgt Gerda de voogdij over het profiel. Wel zo eerlijk.

De treurnis, en dan heb ik het nog niet eens over de grammaticale incorrectheid van: Jos En Gerda Vermeulen vindt dit leuk gehad. Ware liefde is blijkbaar een gezamenlijk Facebookprofiel. Iew. Mocht ik ooit in een toestand verkeren waar ik mijzelf bedenk dat matchende kleding en een gezamenlijk Nick En Birgit van Raamsdonk Roobol Facebookprofiel een goed idee is, dan is daar maar één oplossing voor. Kom maar op met je euthanasie.

5 Comments Huisje, boompje, Facebook

 1. Sabine 26 januari 2016 at 16:49

  Hahaha daar begin ik dus ook echt niet aan hoor! Mogen we aub nog een eigen identiteit hebben tegenwoordig? Aan de andere kant is het ook wel weer schattig als het om wat oudere mensen gaat die gewoon helemaal geen kaas van social media hebben gegeten ;)

  Reply
  1. Birgit 26 januari 2016 at 17:00

   Precies Sabine. Ik stel me er ook altijd zo’n ontzettend jaloers vriendinnetje bij voor die dan alle privé berichten van haar geliefde wil controleren.

 2. Fantesstiq 26 januari 2016 at 17:00

  Dat is denk ik wel het ergste wat er binnen een relatie kan gebeuren. Of het nemen van een kind om je relatie te redden. Het ligt in eenzelfde lijn denk ik…

  Reply
 3. Marushi 27 januari 2016 at 20:03

  hahah ik heb ook zulke vrienden, vind het echt verschrikkelijk! XD -x-

  Reply
  1. Birgit 28 januari 2016 at 13:28

   Oh nee toch, arme jij! Bedankt voor je reactie. XO

Plaats een reactie