Frikadellenshakes en quinoanuggets

Dat het hot is om foto’s op Instagram te delen van je chiazaden-quinoa-gojibessen-yoghurtontbijt en je onwijs fitte en strakke lichaam, weet zelfs mijn oma. De hashtags mogen daarbij natuurlijk niet ontbreken. Fit zijn is hotter dan ooit. Daar is natuurlijk niets mis mee, maar ik hoef mijn Instagram alleen maar te openen en de bananeneipannenkoekjes en de sportschoolselfies vliegen om mijn oren.

Erger nog zijn de zogenaamde #fitcouples die de hele dag samen in de sportschool hangen, voor elkaar raar gekleurde shakes maken en elkaar juicers, superfoods en voedingssupplementen cadeau doen. “Schatje, zal ik voor jou zo’n lekker ultragezondgojibesseneiwitquinoapannenkoekje maken?” Ik heb liever dat mijn vriend langs de McDonalds rijdt of spareribs voor me haalt.

“Huh. Wat?! Zei ze dat nou serieus?” Ja, ik zeg met trots dat ik een intense liefde heb voor lekker eten en ongezond eten. Vierentwintig uur per dag verlang ik naar kipnuggets met zoetzure saus,  ik bak met roomboter, ik eet behoorlijk eenzijdig en ik eet vaak genoeg een hele zak chips op. Of een hele rol oreo’s. Of een hele reep chocolade. Helemaal alleen.

Als ík foto’s van mezelf in ondergoed, of ultrastrakke sportkleding zou posten zou ik binnen no-time geen volgers meer hebben op Instagram en het boeit mij geen ruk of je quinoa nou als kienwaaa of kienooja uitspreekt. Ik vind zelfs yoghurt al niet eens lekker, moet je nagaan wat ik van de rest zou vinden. En de dag waarop je mij met een of ander groen sapje ziet met pitjes en klodders er in….

Natuurlijk is gezond eten belangrijk en ik probeer er ook zeker op te letten, maar gezond eten is iets anders dan op een paar besjes kauwen. Iedereen mag eten wat hij wil, maar stop de censuur. Het komt zelden voor dat ik iemand nog met trots een hele zak friet met een enorme klodder mayo naar binnen zie werken, zonder dat hij of zij wordt nagekeken door #fitgirls. Onze bakjes yoghurt delen we met liefde, maar waarom delen we die zak friet dan niet? En zeg nou eens zelf een biefstukje gebakken in een half pakje roomboter is op z’n tijd toch heerlijk? Of een enorme bucket gefrituurde kip. Of een reep chocola (en dan bedoel ik echte chocolade, niet die RAW variant, die is smerig).

Naar aanleiding van de vrijheid van etensuiting, roep ik iedereen om vooral te blijven eten wat hij wil en daar trots op te zijn. En mocht je eens zo’n prachtig heerlijk frikadelletje speciaal op je bord hebben liggen, schroom dan niet er een mooie foto van te maken en die te delen op de social media.

#Instafat

35 Comments Frikadellenshakes en quinoanuggets

 1. Nicky 26 februari 2015 at 19:34

  Je eerlijkheid is zalig! Ik deel je mening compleet! We moeten genieten van het leven, niet ons de hele tijd dingen ontzeggen, waar we later spijt van krijgen!

  Reply
  1. Birgit 26 februari 2015 at 19:36

   Dankjewel Nicky! Je hebt gelijk. Je leeft maar een keer en daar moet je optimaal van genieten!

 2. Valerie 26 februari 2015 at 19:49

  Heerlijk artikel! Ik ben het zó met je eens!

  Reply
 3. Juliet 26 februari 2015 at 20:19

  Ik heb echt hardop gelachen, leve de loetje biefstukjes!

  Reply
  1. Birgit 26 februari 2015 at 20:24

   I love Loetje!

 4. lifeoflonneke 26 februari 2015 at 20:21

  hahaha ik heb hardop gelachen, heerlijk artikel!
  Ik vind gezond eten belangrijk in de zin van gewoon je stuks fruit en groente maar daarbij is het leven ook lekker genieten hoor!

  Reply
 5. CRVY 26 februari 2015 at 20:53

  Geweldig dit! Ik had laatst een regel ingesteld: zodra iemand een foto van een ubergezonde smoothie of een quinoasalade zou posten of de hashtag #fitdutchies zou gebruiken, zou ik unfolowen. Na een half uur maar mee gestopt omdat ik anders niemand meer zou overhouden… Op zich is er niks mis met gezond bezig zijn, maar waarom moet elke work-out en gezonde maaltijd gedeeld worden? En inderdaad, de afkeuring als je een pizza of zak frieten eet, echt vreselijk….

  Reply
 6. Bunnywunnie8 26 februari 2015 at 21:19

  ik hou van hoe je denkt !!! Ik probeer gezond te eten om wat kilootjes af te vallen, maar ik maak mij ook graag schuldig aan eens goed lekker doorschranzen. Net nog een goeie hambuger en lekkere frieten gebakken. met enorm vaal mayo, cocktailsaus en een kilootje zout. Heerlijk !!! Ik maak mij ook schuldig aan een uber gezonde smoothie smorgens, maar dat is omdat ik dat lekker vind en geen tijd heb om een boterham te eten smorgens. Ik drink mijn smoothie op in de auto.Een boterhametje met choco of confituur is toch maar knoeien en plakkerig zo achter het stuur.

  Reply
  1. Birgit 1 oktober 2015 at 12:40

   Yeah, powervrouw haha! Zo hoort het. Voor je het weet ben je dood, toch?!

  2. Bunnywunnie8 1 oktober 2015 at 13:04

   Helemaal mee eens !!!

  3. Sofie 1 oktober 2015 at 13:37

   Precies dit! Ik maak me wel schuldig aan #fitduchie maar dat is vooral voor het sportgedeelte wat ik doe. Ik heb voor de rest geen bijzondere dingetjes op Instagram staan. Qui-watte?

 7. Emma 26 februari 2015 at 21:23

  Precies mijn mening! Vind het goed dat de focus van de gemeenschap is verschoven van alleen dun zijn naar op een hele gezonde manier dun zijn, maar neemt niet weg dat ik toch meer van de patatjes ben dan van het tarwegraspoeder…

  Reply
 8. MommyBlog PinkPress 26 februari 2015 at 21:26

  Toevallig vanavond met een vriendin een hip gezond restaurant uitgelopen, zo de KFC in :)

  Reply
  1. Birgit 1 oktober 2015 at 12:39

   You go girl!

 9. Andrea 26 februari 2015 at 22:04

  #foreverfat ✌

  Reply
  1. Birgit 1 oktober 2015 at 12:39

   Zei iemand daar kip 6 met zoetzure saus?

 10. Jinnie93 27 februari 2015 at 10:35

  Woehoe nog iemand die er zo over denkt, en prachtig geschreven ook!
  Ook ik behoor niet tot de #fitgirls , ik wist ook pas sinds eind vorig jaar wat quinoa was, haha :’)

  Reply
  1. Birgit 1 oktober 2015 at 12:39

   Yes, high five girl! X

 11. fablefrique 27 februari 2015 at 12:22

  Oh men, ik ben het zo met je eens! Al die fitspo, je wordt er tierelier van! Ik althans wel, net als jij. Leuke blog heb je! xx Frederique – fashion – FAB le Frique – http://fablefrique.com

  Reply
  1. Birgit 1 oktober 2015 at 12:39

   Thanks! X :)

 12. Tess Fluit 28 februari 2015 at 09:27

  Geweldig geschreven. En inderdaad, so true! Ik zit lekker aan m’n beschuitje met (niet biologische) pindakaas en een dikke laag hagelslag :) Zo happy! Liefs

  Reply
 13. Ricardo 1 oktober 2015 at 12:52

  Ik had dit zo zelf kunnen schrijven, precies hoe ik er over denk. Al heb ik wel eens pilav van quinoa gemaakt, omdat ik benieuwd was en ook een wazig moment had en dacht ook fit te moeten zijn. Het beviel gewoon niet. Doe mij maar een vette hap McDonalds, lekker boeiend.

  Reply
  1. Birgit 1 oktober 2015 at 12:56

   Haha, high five Ricardo! Heerlijk toch.

 14. Tan 1 oktober 2015 at 13:25

  Zo heerlijk geschreven! Ik ben het helemaal met je eens. :)
  Enne, waarom moet iedereen skinny en überfit zijn? Die andere kledingmaten worden toch niet voor niets verkocht? ;-)

  Reply
  1. Birgit 1 oktober 2015 at 14:40

   Daar heb je helemaal gelijk in! :)

 15. Sofie 1 oktober 2015 at 13:40

  Ik hou van pizza en dat ga ik niet ontkennen. Vroeger at ik altijd 1x per week patat (lekker makkelijk op een vrijdagavond), heerlijk! En nu is dat pizza geworden. Ik probeer wel gezond te eten in trant van groente, vissie of een stukje vlees of kip. Maar af en toe ga ik even lekker de ‘fout’ in en ga ik voor pizza, patat en pannenkoeken. Je zult zien dat ik me daar dit weekend lekker aan ga ‘wagen’ want het maandfeestje gaat beginnen.

  Reply
  1. Birgit 1 oktober 2015 at 14:42

   Natuurlijk is gezond eten belangrijk, maar af en toe flink zondigen net zo. Have fun with mr. Pizza Sofie! :)

 16. Renate 1 oktober 2015 at 17:30

  Haha ik heb vooral heel erg moeten lachen om hoe je het verwoord hebt en ik ben het ook helemaal met je eens! Ik ben wel iemand die altijd bezig is met gezonde voeding, misschien ook wel omdat ik chronisch ziek ben en lactose intolerantie heb. Ik word dus heel erg gedwongen door mijn lichaam om gezond te eten, maar zelfs zonder een paar ziektes had ik toch nog wel een paar voedingsboeken opengeslagen. Ik ben alleen wel een beetje tegen de “fit girls” trend van dit moment. Het gaat een beetje te ver. Het maakt mij niet uit, iedereen moet doen wat hij/zij zelf wilt, maar ik hoef dat echt niet. Ik probeer gewoon alles te verbeteren wat ik kan, maar ik gooi gemakkelijk een zak chips achterover, ik ben dol op slagroomtaart en chocolade en wat McDonald’s, patat en pizza’s kan er ook gemakkelijk in! Alleen het moet gewoon met mate, dus ik eet wel heel gezond, maar ‘normaal’ gezond! Ik vind ieder geval dat je het leuk geschreven hebt en ook goed dat dit ook duidelijk gemaakt wordt!

  Reply
 17. mangobananalife 1 oktober 2015 at 23:48

  Halleluja, praise the lord !! Ideaal dit te lezen terwijl ik mijn zak chips binnensmokkel.

  Reply
 18. Bibiane 2 oktober 2015 at 12:41

  Waar kan ik je een virtuele high five geven??? Ik ben zo blij om dit eindelijk eens te lezen in plaats van altijd maar lijsten van voedsel dat ik niet eens kan uitspreken, dat ranzig smaakt (sorry, “gezond”) en waarvan ik niet eens weet hoe het er uit ziet. De laatste keer dat ik mijn frituurhap deelde op insta kreeg ik zo’n negatieve reacties (over de portie, over dat het geen echt eten is, bla bla bla), dat ik sindsdien niet meer durfde. Maar na dit te lezen komt mijn ongezond eten er echt wel weer op!! Dank je wel!!

  Reply
 19. andrea 2 oktober 2015 at 23:43

  Weer gelachen
  Briljant geschreven Bir ?

  Reply

Plaats een reactie